Blogi avalehel

Eesti Lipu Selts tänas Sindi Avatud Noortekeskuse noori

June 1st, 2011

Lastekaitsepäev lõpetati täna õhtul Sindi Avatud Noortekeskuses piduliku sündmusega, kus Eesti Lipu Seltsi liikmed Tõnu Simson ja Vaabo Kalbus tänasid 8 mail Sindi linnas majalippude heiskamisel abiks olnud noori.

Helle Vent ja lauale tõstetud Eesti Lipu Seltsi poolt kingitud klaasbüst; kohtumisel noortekeskuses

Raido Müller võtab tänukirja vastu

8. mail võtsid majalippude heiskamise abist osa kõrvuti Sindi Gümnaasiumi õpilastega ka teised noored. Sellepärast korraldati lisaks Sindi Gümnaasiumi direkori vastuvõtule veel eraldi kohtumine ülejäänud noortega.

Ats Tobias Pikk võtab tänukirja vastu

Kohtumisel meenutas Tõnu Simson noorte jaoks tundmatut nõukogude aega, mida vanemad inimesed hästi mäletavad. Nõukogude võimu ajal austati ja seati eeskujuks timurlasi, kes inimesi abistasid. Umbes taolises võrdluspildis abistasid noored Eesti kodanikud emadepäeval Sindi inimesi, kellel mingil põhjusel puudus lipupäeval maja juures sinimustvalge lipp.

Sarnaselt Sindi Gümnaasiumis toimunud tänamisega, anti ka noortekeskuses üle klaasist büst, mille üheks kujunduselemendiks on värviline Eesti Lipu Seltsi logoga plaat ja kõigi abistajate nimed. Lisaks noortele sai tänukirja, märgi ja rahvusvärvides lindikese rinda ka Sindi Avatud Noortekeskuse väsimatult töötav juhataja Helle Vent. Kahjuks ei olnud võimalik kahel noorel tänukirja järele tulla. Nendega võetakse veel eraldi ühendust.

Pärast laua ääres kringlit süües rääkis Rai Multanen oma rühmaga saadud kogemustest. Paar inimest vaidlesid vastu, et ei ole kohustuslik lipupäev ja keelduti lipu heiskamisest. Hiljem sama tänava kaudu tagasi tulles nägid noored, et vaidlejad olid ikkagi lipu üles pannud.

Rai Multanenile anti täna noortekeskuses üle ka 4H poolne tänukiri

Pidulik söömaaeg; Helle Vent tutvustab lipuseltsi liikmetele noortekeskuse tegemisi

Eesti Lipu Seltsi tegevust toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital

Samal teemal:

Tänupäev Sindi Gümnaasiumis

Sindi noored pakkusid abi lippude heiskamisel

Sinimustvalge triipkood meis enestes

Eesti Lipu Selts: „Lipud lipupäevadel lehvima!“


4 vastus “Eesti Lipu Selts tänas Sindi Avatud Noortekeskuse noori”

 1. Pärnumaa » Blog Archive » Kas oleme uhke rahvas?:

  [...] Eesti Lipu Selts tänas Sindi Avatud Noortekeskuse noori [...]

 2. Pärnumaa » Blog Archive » Sindi üleskutse: lipud kõigil majadel lehvima!:

  [...] Eesti Lipu Selts tänas Sindi Avatud Noortekeskuse noori [...]

 3. Pärnumaa » Blog Archive » Pärnu Vene Gümnaasiumit tänati lipukultuuri kasvatamise eest:

  [...] Eesti Lipu Selts tänas Sindi Avatud Noortekeskuse noori [...]

 4. Pärnumaa » Blog Archive » Lipud lehvima Sindi tornist kuni kaugeimate aiaäärsete tänavateni:

  [...] Eesti Lipu Selts tänas Sindi Avatud Noortekeskuse noori [...]

Jäta vastus