Blogi avalehel

Esimese võidupüha maratoni võitis Kristo Reinsalu

June 22nd, 2012

Kristo Reinsalule asetati kohe finišeerumise järel tammepärg kaela

Täna esimest korda toimunud Pärnumaa Võidupüha Maraton startis Toris Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku juures. Rada kulges läbi mitme ajalooliselt tähtsa asukoha ja ületati neljal korral Pärnu jõge. Finišeeriti Pärnus Endla rõdumonumendi lähedal.

Tuli tuuakse Eesti Sõjameeste Mälestuskirikust välja; Jüri Kask annab tule edasi maratoni jooksjatele

Enne starti süütas mälestuskiriku taastaja Jüri Kask eelnevalt kiriku altaril läidetud võidutule esimeste tõrvikutega teele minevate noorte tõrvikutes.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrase poolt lastud kahuripaugu järel alustasid jooksmist 104 maratoonarit. Poolmaratoni distantsi võttis palava suveilmaga jalge alla 124 jooksjat.

Reget Roomet, Kristo Reinsalu (võitja rändkarikaga), Mario Mustasaar

Torist lähte saanud maratoni võitis ajaga 2:41:17.2 Kristo Reinsalu Stamina ArcoTransport Teamist, kelle CV-sse läks ühtlasi kirja 11. maraton ning mida kogenud jooksumees võrdles oma esmakordse maratonikogemusega. Teine oli ajaga 2:45:58.0 Mario Mustasaar Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist. Kolmanda koha saavutas Pärnumaa lt pärit Reget Roomet, kelle ajaks 2:59:34.8.

Valdis Nilovos

Võistluse algul pikalt liidrikohta hoidnud lätlane Valdis Nilovos pidi lõpuks leppima neljanda kohaga. Distantsi keskmisel osal juhtis jooksu pärnakas Mustasaar kelle kannul püsis Reinsalu. Esimestele järgnes paarikümne sekundi kauguselt Roomet.

Kiiremad naised oli Torist Pärnusse kulgenud distantsil Irja Bernard, tema aeg 3:51:34.0. ning Evelin Pellenen ajaga 3:56:55.

Andres Metsoja - üks maratoni mõtte algatajaid läbis samuti täispika distantsi

Poolmaratonil oli võidukas Jaanus Bauman, ajaga 1:24:12.1. Teine koht kuulus Ahto Jakson (aeg 1:24:47.1) ning kolmanda lõpetas Reiu Puhkekeskusest Pärnusse kulgenud distantsi Karl Mäe (aeg 1:26:34.4). Poolmaratoni naiste esikolmiku moodustasid Järvi Valter (aeg 1:47:46), Merike Haugas (aeg 1:49:11) ja Anne-Li Tilk (aeg 1:52:36).

Rajal jahutati veega

Võidupüha Maratoni raames toimusid Pärnus, Rüütli platsil ka lastejooksud, millel osales 67 pisikest spordisõpra. Koostöös Spordiklubiga Raudmees korraldatud seitsme kilomeetrisel käijatele-kepinkõndjatele mõeldud linnaringil osales üle 50 inimese. Kõik Pärnu Võidupüha maratoonarid pääsevad tasuta ning poolmaratoonarid poole hinnaga Watergate`i veefestivali 22. juuni kontserdile. Rajal oli ka spetsiaalne Watergate`i vahefiniš, mille läbis võrdselt veefestivali toimumiskordadega ehk üheteistkümnendana Erik Aibast.

Korraldajad Margus Randmäe ja Vahur Mäe sõidavad jooksjate ees raja läbi

Võidupüha maratoni algatajaist olid pikal rajal ka Jüri Leesmäe ja Andres Metsoja.

Maratoni organiseeris Pärnumaa Spordiliit koostöös Pärnu Maavalitsuse, maakonna omavalitsuste, mitmete mittetulundusühenduste ja avaliku sektori asutustega. Korraldajad tänavad kõik osalejaid, toetajaid,koostööpartnereid ning kaasaelajaid.

Finišiprotokolli leiab Pärnu Kahe Silla klubi kodulehelt siia klikkides.

Tõrvikute vahetus

Samal teemal:

Algas registreerimine Pärnumaa Võidupüha Maratonile

Võidupüha maraton läbi Pärnumaa

Võidupüha maratonist sünnib Pärnumaal uus traditsioon

Jäta vastus