Blogi avalehel

Martensi väljakul jagati üksteisega kallistusi

January 21st, 2013

MTÜ Engelos ja  sõbrad

Tänasel rahvusvahelisel kallistamise päeval haarasid Pärnus initsiatiivi MTÜ Engelos särtsakad naised, kes kallistasid möödujaid Martensi väljakul.

Rahvusvahelisel kallistuste päeval Martensi väljakul

Natalja Ivanova

Pärnakate mälestustes püsiv Gunnar Aarma oli kindel, et emmates ja kallistades luuakse eneste ümber positiivset välja. Ilma naljata peaks naine kuus korda päevas kaasat kallistama ja mees oma naisukest vähemalt neljal korral kaisutama.

Kallistuste päeva olevat algatanud Lääne-Euroopa üliõpilased. Mullu augustis loodud pärnakate MTÜ Engelos naised leidsid, et noorte algatus väärib järgimist ja tulid täna tunnike enne päikese loojumist inglis-, vene- ja riigikeelsete plakatitega Martensi väljakule. Mitme kaubanduskeskuse vahelisel alal loodeti kohata rohkelt inimesi, kes võtavad heal tahtel ja sooja hingega naiste embamised vastu. Siinsetele inimestele on selline sõbralik kohtlemine võhivõõraste inimeste poolt veel üsna tavatu ja seepärast polnud päris avasüli vastu jooksjaid märgata. Väikese kõhkluse või paarisõnalise selgituse järel muutus enamik inimesi siiski julgemaks ja päris jäika tõrjumist ei näinudki.

Anita Uibu

MTÜ Engelos asutajad on psühholoogi ettevalmistusega Natalja Ivanova ning Audru Keskkooli ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Anita Uibu. Aktiivsemaid liikmeid on 15 ringis ja nende eesmärgiks on erinevate kogukondade ühendamine. „Liitujate seas on valgevenelasi, venelasi, ukrainlasi ja teisi., mina olen praegu veel ainus eestlane,“ rääkis Anita Uibu ja selgitas täiendavalt juurde, et tegevust soovitakse arendada mitmes suunas. Anda kodanikuühiskonda puudutavaid teadmisi, õpetada riigikeelt, nõustada hingelistes küsimustes ja teha muud kasulikku. „Eks tänanegi ettevõtmine sobitub hästi meie vabaühenduse tegemistes,“ sõnas Natalja Ivanova, kelle mõttest sündisidki tänava kallistused keset talvist külma.

*

Kallista, kaisuta, emba oma lähedasi ja sõpru.
Ütle, et hoolid ja armastad neid.

 

Jäta vastus