Blogi avalehel

Nimekas vilistlane tegi Sindi Gümnaasiumi auraamatusse sissekande

October 23rd, 2009
jaan-parn

Jaan Pärn teeb auraamatusse esimese sissekande

Jaan Pärn tegi eile Sindi Gümnaasiumis avatud nimekate kooli vilistlaste auraamatusse esimese sissekande: „Tänan Sindi Gümnaasiumi usalduse eest ja kutsumast mind tagasi vanasse kooli. Ta on nüüd uus ja uhke, kuid endiselt vana ja armas. Ja enam pole vaja tassida õhtuti valmis küttepuid, et hommikul klasside ahjud soojad oleks.”

Sindi Keskkoolis õppinud ehte ja metallikunstnik lõpetas 1976. a. kunstiülikooli arhitektina ja 1982. a. ehtekunstnikuna. Esimesi ehteid valmistas ta juba Sindis koolipoisina. Akadeemilise hariduse omandamise järel asus kunstnik rakendama uusi filigraantehnikaid. Tähelepanu pälvivad meistri geomeetrilistes kujundites vormitud peentraadist ehted. Osalemine paljudel näitustel kodumaal ja väljaspool riigipiire on toonud Pärnale rohkeid autasusid ja võite erinevatel konkurssidel. Kaunid isikupärased tööd äratavad laialdast huvi ja annavad ehtekunstnikule teenitud tunnustust.

Alates 2002. aastast pannakse parimale koolilõpetanule rinda rinnanõel, mis järgemööda igal aastal vahetab omanikku. Praegu kannab rinnanõela Iloste Elina, kes järgmisel kevadel asetab selle järgmisele parimale lõpetanule rinda.

Üks vastus “Nimekas vilistlane tegi Sindi Gümnaasiumi auraamatusse sissekande”

  1. Majahoidja:

    Uus foorum Sindi linnast asub aadressil: http://sindi.net63.net
    Oodatud aktiivne osavõtt.

Jäta vastus