Blogi avalehel

Paikusel tervitati ettevõtjaid, ametnikke ja volikogu liikmeid

February 23rd, 2013

Eile õhtul oli kutustud Paikuse vallavolikogu esimehe Mait Talvoja ja vallavanema Kuno Erkmanni vastuvõtule valla territooriumil asuvate ettevõtete esindajad, vallamaja ametnikud, allasutuste esindajad ja volikogu liikmed, et pidulikult ning meeleolukalt tähistada saabuvat Eesti Vabariigi 95. aastapäeva.

Estonia teatri Ooper-kvartet Henno Soode, Eivin Toodo, Kerstin Tomson, Mati Leibak; Margit Saulep ja Urmas Põldma

Külalisi üllatas fuajeesse maha laotatud suur punane kate ja saali ukselävelt lahti rullitud pikk vaip, mida mööda kõiki kutsutuid nimeliselt tutvustades juhatati lava ees seisvate volikogu esimehe ja vallavanema kätlemisele. Kutsutuid oli 80 ringis. Kuigi valla maal asub sadakond ettevõtet, kutsuti vastuvõtule umbes kolmandik. Kutsete väljastamisel arvestati teabespetsialist Liilia Variki sõnade kohaselt eelkõige sellega, milline on nende panus kohalike inimeste värbamises oma ettevõtlusse ja kuivõrd toob see tulu vallale.

Valla kultuuritööspetsialist Ille Riivits oli väga rõõmus, et kutsetele vastati peaaegu saja protsendiliselt. Tulemata jäid vaid väga üksikud ja needki vääramatu taksituse pärast, näiteks haiguse tõttu.

Vallarahvale ütlesid lühikese tervitussõna Mait Talvoja ja Kuno Erkmann.

„Vähestel väikerahvastel on olnud võimalus luua oma riik ja tulla toime selle hoidmisega. Samas on meist palju suuremaid rahvaid ja riike jäänud ajaloo ürikutesse märkima ajalookäiku. Näiteks liivlased,“ kõneles Erkmann ja meenutas ajaloos väljendatud ekslikke arvamusi, et eestlased ei suudagi oma riiki luua, veel vähem seda hoida. „Täna saame tõdeda, et me tuleme sellega toime ja oleme tunnustatud teiste riikide seas oma töökuse ja uuendusmeelsusega,“ jätkas kõneleja ja peatus ka nurinatel, mis on kohati õigustatud. Samas leidis vallavanem, et majanduslik heaolu ei saa üksinda tagada meie tulevikku ega hüvangut, ka rahva ühtsust. „Õigesti kaalutletud otsused, meie omad rahvuslikud kokkulepped, meie vaimsuse ja ühtekuuluvuse tunde tugevdamine ning heatatlikkus kaaskodanike märkamisel ja abistamisel ning seda kõigil tasanditel – inimese, naabri, pere, küla, valla, linna ja riigi olekul,“ arutles Erkmann, kes esitas sõnavõttu lõpetades vääramatult kindlad seisukohad neljas üksteisest sõltuvas võrdluses: tugev perekond tähendab tugevat kogukonda, mis omakorda seostub tugeva omavalitsusega, see suurendab uhkustunnet oma riigi üle ja kõige viimaks tagab ka tugeva riigi!

Pärnu Kutsehariduskeskuse õpilased valmistasid praktikatunnina väga maitsvad suupisted ja tordi

Ühispildistamine lippude juures

Muusikalist naudingut kinkisid Estonia teatri Ooper-kvartet koosseisus Henno Soode (viiul, mandoliin, Eivin Toodo (viiul), Kerstin Tomson (vioola), Mati Leibak (tšello) ja solistid Margit Saulep, Urmas Põldma ning klahvpillil Ülla Millistver. Ooper-kvartet saatel said inimesed ka jalga keerutada või lihtsalt istuda klaasikese veini ja suupistete maitsmise kõrvalt muusikat kuulates. Estonia muusikute esituses kõlasid näiteks Händel’i „Veemuusika“, Bock’i „Viiuldaja katusel“ Vesti „Ridoletto“, Strauss’i „Viini vesi“, Valgre „Sinilind“. Rahvusooper Estonia sopranlaulja Margit Saulep ja tenor Urmas Põldma lõpetasid oma esinemise Helilooja Jeff Richmond’i looga „Kui mul oleks rikkust“….

Samal teemal:

Sindis tähistati kontsert-aktusega riigi 95. aastapäeva

Sindis tähistati Eesti riigi sünnipäeva

Sindis tähistati Eesti Vabariigi aastapäeva

Jäta vastus