Blogi avalehel

Toris toimus lipu hoidmise õppepäev

March 26th, 2013

Kaitseliidu Pärnumaa Maleva kaitseliitlased Rainer Ristimets ja Kalle Mürel viisid läbi lipu hoidmise ja kandmise õppuse Tori Põhikooli ja Sindi Gümnaasiumi õpilastele.

Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup ja Tori Põhikooli direktor Pille Usin jälgivad õppuse käiku; Vanemseersandid Rainer Ristimets ja Kalle Mürel valivad paremat lippude asetust kiriku ette

Harjutused Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku ees

Mart Nõmm Sindi Gümnaasiumist abistab samuti õpilasi

Täna keskpäeavaks kogunes Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku ette 34 Tori Põhikooli ja 16 Sindi Gümnaasiumi õpilast, et saada esimesi teadmisi lipu kasutamise rituaalidest vastavalt sõjaväelisele ettekirjutusele.

Kaitseliitlane Kalle Mürel on Tori vallas oma mees

50 suurt kandelippu kuuluvad Sindi Gümnaasiumile, kes on alati heal meelel lubanud neid ka teistel soovijatel kasutada. Täna mõistsid õpilased, et lipu kasutamine ei tähenda suvalisel viisil selle hoidmist. Vanemseersandid Rainer Ristimets ja Kalle Mürel rääkisid ja demonstreerisid praktilisel viisil peamisi võtteid. Ristimets ütles et nii suurt õppust pole ta varem läbi viinud, aga ise on olnud erinevatel pidulikel sündmustel juba umbes kümmekond aastat lipuvalves. Ta meenutas mitmeid pikalt kestnud ettevalmistavaid õppusi ka Toris, kui oli oodata näiteks preident Meri külastust.

Harjutused Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku ees

Tori kooli direktor Piret Usin ütles, et kuigi paljud asjad ei pruugi noortele kohe meelde jääda, andis tänane päev õpilastele täiesti uue emotsionaalse ja uute teadmiste põhise kogemuse lipu väärikaks kohtlemiseks. Pärnumaa maleva pealik Mehis Born kinnitas valmidust ka edaspidi jätkata sarnaste koolitustega. Selliste õppepäevade korraldamine on üks osa Eesti Lipu Seltsi ja Kaitseliidu Pärnumaa Maleva vahelistest ühistest ettevõtmistest.

Lipu kokku keriminegi vajab harjutamist

Homme rivistuvad nende samade koolide õpilased pool tundi enne keskpäeva kahele poole kiriku peasissekäigust, et tervitada sinimustvalgete lippudega kella 12-ks priiusepäeva tänujumalateenistusele saabuvaid kirikulisi. Eesti Lipu Selts ja Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku Taastajate Ühendus teatavad, et kolmapäeval toimuva teenistuse juurde kuulub ka vabadusvõitlejale Jüri Kukele mälestustahvli pühitsemine. Jumalateenistusest võtab osa ka kaitseminister Urmas Reinsalu ja priiusepäeva pühitsemise mõtte algataja Trivimi Velliste.

Koolijuhi tänu

Tori ja Sindi õpilastele jäävad erilisel viisil priiusepäeva pühitsemist meenutama märgid ja sinimustvalged rinnalindid, mille kingivad mõlemad koolid oma õpilastele.

*

 

Samal teemal:

Eesti Pangas esitletakse priiuse põlistumise päevale pühendatud tervikasja

Pühitsegem priiuse põlistumist!

Mati Hint: Priius, kallis anne, taeva kingitus

Priiuse põlistamise päev Seljametsas

Ülevaatlikult priiusepäeva pühitsemisest

Tervikasi priiuse põlistumise päevaks

27. märtsil saabub kordumatu priiuse põlistumise päev

Pühitsegem priiuse põlistumise päeva!

Eesti aeg kestis ühtekokku 7890 päeva

Jäta vastus