Blogi avalehel

Pätt tegi pätti ja meelitas Molli lõksu

May 7th, 2013

Päästetud Molli on kindlates kätes. Foto erakogust

„Kaheksa-aastane taks Molli on julge koer, kährikule alla ei anna, aga kass meelitas seekord koera lõksu ning liha ja veeta tuli kaminas istuda 8 tundi,“ jutustab Manilaiu saarevaht Ülle Tamm eile tund enne keskööd toimunud õnneliku lõpuga iseäralikust õnnetusjuhtumist tema truu sõbraga. Saarevaht kiidab tänutundes toredaid Tõstamaa päästekomando poisse, kes ei ütelnud ühtegi paha sõna ning aitasid loomakese kenasti välja.

Hilisel tunnil võtsid heas konditsioonis urukoer ja temast kolm aastat noorem kõuts nõuks enne ööd veel kutsika tempe teha ja kruvisid hullamise tuurid viimase peale. Samal ajal kui Pätt mängutuhinas õhkõrnalt hüpeldes meetri kõrguse soojamüüri taha kargas ja sealt tuhatnelja uuesti välja volksas, polnud Mollil aega endaga aru pidada ning potsatas kassi järel kihutades kahe müüri vahele terveks pikaks ööks kinni.

Looma kaeblik hädahüüd ja perenaise nõutus looma aidata võttis viimaks mõistuse täiesti ära ja siis otsustas Ülle valida numbrid 112. Helistaja sõnul soovitanud kõnet vastu võtnud naine leida siiski iseseisvalt abinõu koera aitamiseks. Pikalt kestnud arutluse tulemusena otsustati häirekeskuses lõpuks ikkagi Tõstamaa komando kohale saata. Kuna saare elanikke oli varajasel hommiktunnil paadiga suurele maale minemas, siis polnud päästjatel vajadust oma paati kohale vedada ja said sama alusega saarele.

Päästjate oskuslik töö heebli ja haamriga vabastas koera üsna kiiresti pärast kuue kivi eemaldamist müüritisest. Päästetud Molli terves kehas võbelemine kõneles ilmekalt neist üleelamistest, mida koerake ootamatusse olukorda sattumisega pidi tundide kaupa taluma. Hampsates vaid ühe suutäie sinki, langenud koer sealsamas maas oleva vesti peal sügavasse unne.

Viimati toimus Tõstamaa komandol tõsisem looma päästmise operatsioon mullu 5. augustil, kui Seliste külas aidati kahe meetri sügavuselt veega täidetud kaevust veis välja tõsta.

Samal teemal:

Pärnumaal abistati soojamüüri kinni jäänud taksikoera

Pärnumaal kukkus veis veega täidetud kaevu

Jäta vastus