Blogi avalehel

Pärnus tähistatakse Tartu rahulepingu aastapäeva, kas viimast korda?

February 1st, 2014

Pühapäeval, 2. veebruaril kell 10.00 tähistatakse Tartu rahulepingu sõlmimise 94. aastapäeva pärgade asetamisega Vabadussõjas langenute mälestussamba jalamile Alevi kalmistul.

Pärnus Martensi väljakul 2013 a. oktoobris

Pidulikul tseremoonial osalevad Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu Linnavolikogu esimees Krista Nõmm, Pärnu abilinnapead Romek Kosenkranius ja Meelis Kukk, Lääne Kaitseringkonna ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva ning Eesti Lipu Seltsi esindajad. Esineb Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor.

Kell 16.00 toimub Pärnu Raekojas Mihkel Lüdigi nimelise meeskoori poolt antav tasuta kontsert.

Tartu rahuleping sõlmiti Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel, millega lõpetati Vabadussõda, määrati riigi idapiir ja Nõukogude Venemaa tunnustas Eesti Vabariigi iseseisvust.

Võib ühineda tänases Pärnu Postimehes avaldatud juhtkirja seisukohaga (Juhtkiri: „Jälle üks tore riigireetmine“), milles peetakse võimalikuks, et 2. veebruaril 1920 allkirjastatud Tartu rahust ja selle tähtsusest noorele Eesti Vabariigile räägime sel nädalavahetusel viimast korda. „18. veebruaril Moskvas alla kirjutada plaanitava Eesti-Vene piirilepinguga viskab taasiseseisvunud Eesti ühe omariikluse olulistest alusdokumentidest prügikasti. Venemaa käsitleb seda niikuinii vaid kunagi nõrkusehetkel sõlmitud paberina, millel pole isegi üriku väärtust,“ kirjutatakse juhtkirjas.

Samal teemal:

Martensi väljakul tauniti ettevalmistatud piirilepingut

Pärnu Valijate Mõtteklubi teemaks oli riigipiir

Jäta vastus