Blogi avalehel

Lipu selts tõi Pärnu paraadile 154 suurt sinimustvalget lippu

February 24th, 2014

Täna keskpäeval Pärnus paraadil

Eesti Lipu Selts tõi vabariigi aastapäeva Kaitseväe paraadile 8 Pärnumaa kooli esindust 40 lipuga, lisaks isamaalised noorteorganisatsioonid (noorkotkad, kodutütred, skaudid ja gaidid) 96 lipuga.

Enne paraadi toimuval õppusel

Tarmo Kruusimäe

Lippurite rivistust korraldav lipu seltsi juhatuse liige Tarmo Kruusimäe, kes on ühtlasi ka Eesti Noorsootöö Keskuse isamaalise kasvatuse nõunik, ütles, et valdav osa kandelippude hoidjatest valiti Pärnumaalt. Pärnu linnast oli esindatud Pärnu Vene Gümnaasium, Pärnu Ühisgümnaasium, Pärnu Ülejõe Gümnaasium, Rääma Põhikool ja Vanalinna Põhikool, Pärnu maakonnast saabusid paraadile Sindi Gümnaasium, Paikuse Põhikool ja Audru Kool. Noorkotkad osalesid Kaitseliidu Pärnumaa malevast ja Lääne maleva Hiiumaa malevkonnast. Kodutütred tulid Pärnumaa ja Saaremaa malevatest ning Lääne maleva Hiiumaa jaoskonnast. Samuti olid esindatud skaudid ja gaidid.

Paraadi ilmestavad Sindi Gümnaasiumi lipud

Vanuseline koosseis oli 13 kuni 20 eluaastat.

Endla teatrihoone poolsele tänava äärele paigutas Sindi Gümnaasium alustele veel 18 oma kooli lippu.

Jäta vastus