Blogi avalehel

Sindis loetakse, valmistatakse ja süüakse raamatuid

April 6th, 2014

Sindi Linnaraamatukogu kutsus täna paarkümmend kolme- kuni viieteistaastast hoolsamat lugejat vastuvõtule, et tunnustada noorte inimeste erakordselt suurt lugemishuvi.

Ene Michelis, Sindi Linnaraamatukogu direktor, hoiab käes kolmel aastal valminud raamatuid; tänasel päeval valminud joonistused

Kogu pere on Merilini abistamas

„Lugeda saab raamatuid, / lambaid, numbreid, tähti. / Lugeda saab imedest, / mis kord ammu tehti. / Lugeda saab armastust, / kui näed ema silmi. / Lugeda saab pildi alt, / kui ei mõista filmi.“ Nii räägib värsikeeles Alar Pikkorainen ja lõpetab luuletuse „Lugemine“ mõttega, et „Lugeda vaid see ei saa, / kes ei õpi lugema, / Ja tal kipub minema / elus nii ja naa.“ Sama mõtteteraga tervitas Sindi Linnaraamatukogu lasteosakonna vanemraamatukoguhoidja Rita Raudsepp lasteraamatupäevale saabunud aukülalisi, kellest pooled on varemgi sellisel kogunemisel osalenud. Aga näiteks 6-aastane Merilin Haasma on kõigil neljal korral olnud kutsutute nimekirjas ja alati ka kohale tulnud. Muidugi saab lugemise harjumus alguse esmalt vanemate ettelugemisest. Märkamatult võtavad väikesed raamatusõbrad lugemise oma vanematelt üle.

Pärnu Nukuteater

Täna esines kõige arvukamalt raamatuid laenutanud lastele ja nende vanematele Rein Laose Teatristuudio, mida palju aastaid kutsuti Pärnu Kunstide Maja juures tegutsevaks Saabastega Kassi lasteteatriks. Nüüd oli Saabastega Kass moondanud noored nukuteatri näitlejateks, kes esitasid loo „Metsarahva pidu“. Mängitud loos oli mõndagi õpetlikku. Lapsed nägid, mis võib juhtuda teisele auku kaevates ja mõistsid kui vildakas võib olla katse napsata sõprade tehtud tööst saadav au autult üksnes endale.

Etenduse vaatamise järel kingiti tublidele lugejatele raamat. Kolmel kevadel on lapsed ka ise aidanud valmistada raamatut lugudest, mis neile aastase lugemise kestel rohkem meelde jäänud. Tänavu köideti nendest pildikestest juba neljas raamat. Viimaks koonduti kolmanda raamatu juurde. Krulli kohviku kondiitri valmistatud avatud raamat ootas väikesteks tükkideks lõikamist ja hoolikat ära söömist.

Samal teemal:

Suuremad väiksed lugejad kohtusid Onu Ööbikuga

Lapsed 30 ja pluss Sindi raamatukogu vastuvõtul

Kohtumine lugejatega 50 ja enam

Jäta vastus