Blogi avalehel

Vähesele lumele vaatamata said vastlad peetud

February 17th, 2015

Vastlapäev Sindis

Sindi Seltsimaja eestvõttel korraldati täna seltsimaja lähedal lõbus vastlapäev, kuhu kogunes mõnikümmend last.

Pipi Pikksukk trallitas täna rohetaval murumäel, mis pole veel nii vanaks saanud, et Sindi elanikud oleksid seda mingi nimega nimetama hakanud. Väga nappide lumevarudega Sindis on raske leida pikemat liurada, kus vanarahva kombel pikemat liugu lasta. Aga Pipi ühe sellise koha leidis ja lapsed mäele kutsus. Mille peal liugu lasta, sellele polnud lapsed mäele tulles eriti mõelnud ja leidsid, et püksiriie on selleks samuti päris sobilik. Pipi oli siiski palju taiplikum ja laotas kilekotid istumise alla. Tema oli ka see, kes asetas lapsed pikas rivis nõlvale istuma ja siis andis korralduse laskumiseks. Vaatamata klaassiledale jääle ei tahtnud siiski pikk istujate rivi niisama lihtsalt liikuma minna. Suure punnitamise ja koogutamise tulemusena hakkas viimaks ka lasteahela viimanegi ots liikuma ja maailma kõige aeglasemal käigul jõuti lõpuks isegi päris alla välja. Kõik see Pipi juhatatud toimetamine tegi aga lastele väga-väga palju nalja ja lõbust ei tundnud puudust vist mitte keegi.

Seltsimaja seina ääres ootasid Krulli kohviku leemekulbi liigutajad aega, millal vastlatrallil paus tehakse ja trallijate tühjaks trallitud kõht ajab kogu rahva hernesuppi sööma. Muidugi kuulusid päeva juurde ka vastlakuklid, mida kohviku peremehe Urmas Varrise sõnul küpsetati eelmisest õhtust saadik esimese hooga kolm tuhat tükki. Krulli kohvikule tasus söömisega käivet teha, sest juba iseseisvuspäeva hommikul tahab firma rongkäigust saabujaid kostitada tasuta saiakestega.

Samal teemal:

Lapsed lõvidega Reius

Varajased vastlad

Täna on vastlad

Fotomeenutus vastlatrallist, mis peeti Sindis juba laupäeval

Saugas peetakse vastlatralli

Sindis tähistatakse vastlapäeva

Jäta vastus