Blogi avalehel

Juhannes Kask on Sindi linna aasta inimene

February 11th, 2010
juhannes-kask

Juhannes Kask

Täna toetas Sindi Linnavolikogu salajasel hääletamisel Sindi Linnavalitsuse liikmete valikut, mille tulemusel otsustati nimetada Juhannes Kask 2009. aasta Sindi  aasta inimese vääriliseks.

„Peamine põhjus, miks me soovisime, et Juhannes Kask saaks selle auväärse nimetuse, peitub eelkõige tema erilistes teenetes Sindi tõstespordi pikaajaliste traditsioonide jätkamisel. Ta teeb seda tööd märkamatus tasaduses, kuid noorsportlaste stabiilselt edukad esinemised üleriigilistel võistlustel hoiavad Sindi linna ja spordiklubi Kalju alaliselt heas valguses nähtaval kohal,” põhjendas Mati Mettus ettepanekut, miks fraktsioon „Kodulinn Sindi” just tema nime esitas.

Käesoleval korral esitati  aasta inimese kandidaatideks 9 nime.

Juhannes Kask on 45 aastat noorem kui Eesti raskejõustik, aga ta on täpselt üheealine Eesti Tõsteliiduga. Pühendunud tegelemine oma isa lemmikalaga on kasvatanud läbi pikkade aastakümnete tõstesporti harrastavaid noori. Viimased kümmekond aastat on ta eriliselt tegelenud Sindi noorte tõstespordi huvilistega. 16 Eesti rekordi omanik, 14 kordne Eesti meister ja 1928. a. Amsterdami olümpiamängudel osalenud Aleksander Kask on Juhannese isa, kelle nimelist tõstevõistlust on poeg Juhannes vedanud juba kümme aastat. Juhannes ise on olnud alati peakohtunik. Võistlustulemuste arvestust peetakse mälestusvõistlustel cinkleri süsteemi alusel, mis on tunduvalt täpsem kui kehakaalukategoorias hindamine.

Tartus, 5. detsembril toimunud Eesti Tõstespordi Liidu aastalõpubanketil tunnistati 2009. aasta hooaja aktiivseimaks kohtunikuks Juhannes Kask. Ta on tõstmise vabariikliku kategooria kohtunik ja Sindi Spordiklubi Kalju juhatuse liige.

Samal teema:

Sindis on tõstesport heal järjel

Sindis peeti Aleksander Kase 10. mälestusvõistlus tõstmises

Üks vastus “Juhannes Kask on Sindi linna aasta inimene”

  1. Pärnumaa » Blog Archive » Sindi aasta inimene 2009 on Juhannes Kask:

    [...] Juhannes Kask on Sindi linna aasta inimene [...]

Jäta vastus