Blogi avalehel

Pärnu Vallikääru muldkindlustuses avaneb käik

February 26th, 2010

lumises-vallis-on-vaike-ajutine-ukspuhastatav-maaalune-kaik

Pärnu Linnavalitsuse tellimusel alustas 2009. aasta mais MTÜ Arheoloogia Ehitusajaloo Grupp (AEG) uurimuslikke töid vallikraavi ja muldkindlustuse vahelisel alal, kus püüti leida muistse kindlustuse puidust ja kivist jäänukeid. Arheoloogilised uurimised on olnud vajalikud muldkindlustuse rekonstrueerimise ja kaldakindlustuse teostamiseks, mille kallal praegu vilgas tegevus käibki.

Alates möödunud aasta detsembrist kuni praeguseni töötab ehitusajaloo grupp Pärnu Linnaraamatukogu kohal oleva tunneli puhastamisega. Arheoloog Rünno Vissak ütles, et vaja oleks veel umbes meetri jagu sügavamale minna, kuid hetkel takistab tööd külmunud pinnas. Valli mõlemapoolsed sissepääsud tuleb täielikult muldkehast vabastada, et näha ja hinnata ehituse seisundit. Siis saab ka anda täpsed juhised ehitajale, kuidas kogu rajatis esialgsel kujul taastada nõnda, et vältida ennistamise käigus igasugust omaloomingut. Rünno Vissak loodab arheoloogiliste töödega ühele poole jõuda mais.

seinvanad-detailidpuhastamist-ootav-avaukse-kohal-olev-kaar

Muldvallis olevat käiku on plaanis hakata edaspidi eksponeerima.

Üks vastus “Pärnu Vallikääru muldkindlustuses avaneb käik”

  1. Pärnumaa » Blog Archive » Vallikääru uuenemine on tähtis sümbol kogu Eesti riigi seisukohalt:

    [...] Pärnu Vallikääru muldkindlustuses avaneb käik [...]

Jäta vastus